När en närstående har gått bort är det vanligt att man behöver hyra en lokal, antingen för att hålla en minnesstund efter begravningsceremonin, eller för att den avlidne önskat en borgerlig begravning. Om det gäller det sistnämnda alternativet kan det vara svårt att på egen hand hitta vilka föreningar eller företag som tillåter borgerliga begravningar i sina lokaler. För att få hjälp med detta kan det därför vara bra att ta kontakt med en begravningsbyrå.

Hyra lokal för borgerlig begravning

Om du vill planera din egna begravningen eller om en närstående som önskat en borgerlig begravning kan det vara svårt att veta vad för aspekter man bör ta hänsyn till. En borgerlig begravning går helt enkelt ut på att den planeras in precis efter ditt eller den avlidnes egna tycke.

Begravningen behöver inte ske i en kyrka utan kan egentligen vara var som helst så länge det finns möjlighet till det. Ett vanligt alternativ är att begravningen sker i en lokal utan präst eller religiös anknytning. Dessvärre är det inte alla företag som tillåter en borgerlig begravning och därför kan det vara svårt att på egen hand anordna en.

Fenix begravningsbyrå är en byrå som har flera års erfarenhet av rådgivning när det kommer till hur man planerar en borgerlig begravning. De hjälper till att hitta rätt lokal som passar det du söker. De hjälper även till med att ta kontakt med lokalägarna. Ofta är dessa lokaler så kallade kapell som har en anknytning till en kyrka, men utan någon inredning av religiösa inslag.

Det finns flera kyrkor i Malmö som erbjuder den här typen av begravning i kapell. Dessa är bland annat Sjömansgården, S.t Petri kyrka, gamla kyrkogården och S.t Nicolai kapell. För de som önskar anordna en minnesstund i anslutning till begravning kan det göra på samma ställe.